Uvodni deo
- Isticanje cilja časa
- Pokretanje radnog okruženja
Glavni deo
Osnovni meni u exelu 2013 sastoji se iz sledećih tabova(podmenija):
- file - rad sa fajlom i verzijama
- home - polazni meni sa osnovnim podešavanjima nad fontovima
- insert - meni za dodavanje objekata
- page layout - meni za uređenje radnog lista
- formulars - meni sa svim formulama
- data - rad sa podacima
- review - organičenje izmena tabele
- view - meni za prikaz dela table
- acrobat - rad sa PDF formatom dokumenta ( ova opcija je prisutna od verzije 2013 pa na dalje)
Osnovno podešavanje radnog okruženja pod exelom podrazumeva jasno definisanja polja po kolonama i vrstama sa svojim rednim oznakama.
Kolone su obeležene slovima abecede dok su vrste obeležene rednim brojevima od 1 do 1048576 tako da slekcijom polja jasno se identifikuje kojoj vrsti i kojoj koloni pripada polje.
Samo okruženje sastoji se iz pravougaonih polja koja su potpuno nezavisna po podešavanjima jedna od drugih tako da svako polje može imati svoju boju pozadine, boju linija, izgled fonta, poravnanje. Svako polje u osnovi je nezavisno ali zadavnjem odgovarajućih zavisnosti polja jednog od drugog upravo čini onaj najbolji kvalitet ovog programa. Kreativošću korisnika mogu se izvoditi različita izračunavanja, zaključivanja, statističke obrade podataka što ima veoma velike primene u ekonomskim, matematičkim i ostalim naučnim proračunima.
Karakterističan element pod exelom je formular bar (prostor za formule) gde se zadaju formule i procedure izračunavanja.
Osnovno zadavanje formule počinje ukucavanjem u formular baru znaka jednak (=) čime se počinje sa zadavanjem formule.
U zavisnosti od sadržaja polja odnosno od tipa podataka koji se nalazi u polju (ćeliji) mogu se izvoditi operacije nad sledećim kategorijama podataka:
- General - Opšti tipovi podataka
- Number - Brojčani tipovi podataka
- Currency - Valutnitipovi podataka
- Accounting- Novčani tipovi podataka
- Date - Podaci sa datumom
- Time - Podaci sa vremenom
- Percentage - Procentualni podaci
- Fraction - Podaci sa razlomcima
- Sentific - "Pametni" - podaci
- Text - tekstualni podaci
- Special - spacijalni podaci
- Custom - posebno podešeni prema potrebi
File meni
- Otvaranje novog dokumenta
- Otvaranje postojećeg dokumenta
- Snimanje dokumenta
- Peage setup
- Podešavanja lista
- Pregled menija za štampu
Završni deo
- Provera usvojenog gradiva
- Ponavljanje i uvežbavanje primene
- Domaći zadaci
Sledeća > |
---|
Posećenije strane
- Svetosavska nagrada za Poljoprivrednu školu Priština Lešak
- 14.02.2019 - Učenici naše škole stručnom ekskurzijom posetili Srednju školu "Sv. Trifun" iz Aleksandrovca
- 13.11.2014 - Naši učenici išli su na jednodnevnu stručnu ekskurziju u Niš
- 2015-11-26 - Naši učenici išli su na stručnu ekskurziju
- 03.10.2012 - Učenici naše škole otišli su na stručnu ekskurziju u Brus i Aleksandrovac.
- 20.11.2018 - Danas u našoj školi održano stručno usavršavanje nastavnika i stručnih saradnika !
- 05.06.2019 - Ispratili smo 73 generaciju maturanata
- 2016-05-10- Učenicima naše škole priređena je stručna ekskurzija Brus-Kruševac (Ribarska banja)
- 2017-05-23 - Uspešno je stasala još jedna generacija učenika Poljoprivredne škole Priiština Lešak
- 14.05.2015 - Naši učenici uspešno su realizovali stručnu ekskurziju
Kontakt
POLJOPRIVREDNA ŠKOLA SA DOMOM UČENIKA PRIŠTINA LEŠAK
Braće Matovića br. 17, 38219 Lešak
+381 28 400 060
+381 64 820 21 70 Direktor
+381 64 837 47 27 Direktor
http://www.poljoprivrednaskolapristinalesak.edu.rs
Matični broj 09018379 | PIB 101814893 |CRF 02121
Šifra delatnosti 80220 | Registarski broj 7263004657