I ove godine po 14-ti put priredili smo izložbu goveda simentalske rase u Ibarskoj dolini.

  • Obzirom da smo brtsko-planinski kraj idealan za uzgoj goveda i ostale stoke, pokušavamo ovim dogadjajem da podstaknemo i unapredimo potencijale za bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom.
  • Svi oni domaćini i budući djaci koji imaju svoja poljoprivredna gazdinstva mogu da stiču dodatna znanja i unapredjuju svoja gazdinstva, čime jačaju svoju finasijsku nezavisnost.
  • Naša škola kao dugogodišnja odgovorna institucija je u saradnji sa Privremenim organom opštine Leposavić i kancelarijom za KiM po 14. put ove godine organizuje Regionalnu izložbu goveda simentalske rase.
  • Po ugledu na zapadno-evropske zemlje u jesen po završetku ispaše kad stočari s planina vraćaju svoja stada u staje, organizuju ovakve izložbe gde se hvale svojim dostignućima .
  • Regionalna stočarska izložba ima za cilj da se vidi trenutno stanje goveda simentalske rase u ibarskoj dolini da se stočari pohvale svojim dostignućima ,međusobno razmene iskustva da ih stručni kadar škole i žiri posavetuju o prednostima i nedostatcima u njihovoj proizvodnjii da najbolji budu nagrađeni.
  • Ovaj dogadjaj ima za cilj da se održi smotra najboljih goveda u Ibarskoj dolini i u podkopaoničkom području.
  • Nagrađena su po tri grla u sledećim kategorijama :junice,prvotelke,krave i bikovi

Dakle, rad na poljoprivrednom razvoju stočarstva i razvoju uzgoja poljoprivrednih kultura kojima odgovara ova nadmorska visina jesu šansa za unapredjenje života i stvaranje održivog razvoja.

 

 

Opširnije...

20.10.2018 - Dan opštine. Kako i u prethodnom periodu organizuje se skup manifestacija i prezentacija svih institucija naše opštine gde se prezentuju doprinos i uspesi iz prethodne godine. Naša skola ove godine imala je mnogo uspešnih dostignuća koja su ostvarena u prethodnom periodu.

  1. Unapredili smo uslove za rad

  2. Opremili smo školu savremenim nastavnim sredstvima

  3. Učestvovali smo na takmičenjima poljoprivrednih škola i tako prezentovali naš kvalitet

  4. Pokrenuli smo učeničku zadrugu, gde učenici i nastavnici primenjuju praktična tahnološka znanja u proizvodnju zdrave hrane.

.

Naša škola daje doprinos u unapredjenju kulturnih dešavanja u Lešku. Priredili smo izuzetno kulturno književno veče za ljubitelje knjige i promovisali knjigu Mulitina Popadića.

Pročitaj više

Opširnije...

Našu školu davne 1946 godine osnovao je sestrić Nikole Tesle - Milenko Peurača u Prištini ove školske 2018/2019 godine imali smo čast da nas poseti i Predsednik naše države Srbije i vidi u kojim uslovima se obrazuju učenici poljoprivredne struke na Kosovu i Metohiji.

Mi smo od 1999-te raseljeni iz preseljeni iz Prištine u Lešak pod Kopaonikom u opštini Leposavić gde upornim radom stavramo uslove za opstanak najstarije poljoprivredne škole na Kosovu i Metohiji.

Obrazujemo djake iz šireg regiona opština podkopaoničkog područja što stvara preduslove za pokretanje ideje o izgradnji učeničkog doma za srednjoškolce.

Posetom Predsednika naše države, imali smo čast da ga ugostimo i prezentujemo dostignuća dosadašnjeg rada. On je obišao formirane kabinete koje imamo, uvideo je naše potencijale za dalji razvoj škole koja obrazuje djake za bavljenje poljoprivredom, lečenje životanjia i uzgoj zdrave hrane.

 

Pročitaj više

Opširnije...

USPEŠNO OBAVLJENE PRIPREME ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

PLAN RADA PO SMENAMA JE SLEDEĆI:

  • PRE PODNE BIĆE PRVA I TREĆA GODINA

  • PO PODNE BIĆE DRUGA I ČETVRTA GODINA

 

Danas je u školi održano Ugledno pedavanje profesora Vladimira Đeloševića na temu "Pravilna ishrana - znamo li je?".

Upravo upitnik u temi predavanja tera nas na razmišljanje o svemu što smo do sada znali, učili i podučavali o pravilnoj ishrani. Postojeći plan i program za predmet "Ishrana ljudi" koji uče Prehrambeni tehničari u našoj školi, pod uticajem savremenog načina života ozbiljno se kosi sa situacijom na terenu, tj. opštim zdavljem naše nacije.


Da li je Piramida pravilne ishrane,u stvari obrnuta? Znamo li koje su masnoće  zdrave? Treba li našem organizmu baš toliko skroba i ostalih ugljenih hidrata? Kako su naše bake mesile hleb?


Na ova i druga pitanja dati su odgovori na ovom predavanju. Time je Vladimir Đelošević učenicima i profesorima koji su prisustvovali približio i istakao značaj ove teme kako za zdravlje svih nas, tako i budućim prehrambenim tehničarima dao smernice kuda treba da ide proizvodnja i prerada hrane u budućnosti.

U prilogu prezentacija sa predavanja.

English French German Italian Russian

  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou
  • Slajder Shou

151598
DanasDanas62
JučeJuče93
Ove nedeljeOve nedelje689
Ovog mesecaOvog meseca2461
Svi preglediSvi pregledi151598